Ik Ben / Zijn

Shri Nisargadatta Maharaj

Absoluut één van mijn lievelingsboeken. Dit boek kun je zien als de 'advaita bijbel' en bestaat uit twee delen.

  • Het eerste deel geeft - aan de hand van vele vraaggesprekken die met Nisargadatta gehouden zijn - aanreikingen om het Ik Ben te ontdekken en de vele vragen die de mind kan stellen te ontzenuwen. Nisargadatta wijst herhaaldelijk de vragen van de hand en brengt je steeds weer terug naar waar het werkelijk over gaat, het ontdekken van je ware natuur, het Ik Ben.
  • Het tweede deel van het boek Zijn gaat op dezelfde manier door, echter zijn de gesprekken hier meer toegespitst op het Zijn waar de staat mee bedoeld wordt die zich ontvouwt als het Ik Ben gezien is en daar enkelvoudig alle aandacht naar toe gaat.

Ofschoon het in het boek regelmatig voorkomt dat deze tweedeling qua inhoud door elkaar loopt in zowel in het eerste als in het tweede deel, raad ik je toch zeker aan het boek in zijn geheel nauwgezet door te lezen en de woorden die de Maharaj geeft diep tot je te nemen en door te laten dringen. Het is een boek waar je de tijd voor moet nemen. Het is dé basis voor iedereen die wil weten wat zelfrealisatie is. Het leent zich uitstekend om meerdere keren te lezen, graag zelfs!

ISBN: 9789401302050 | Uitgeverij: Altamira | Hardcover: 912 pagina's | Prijs: € 51,99

Scroll naar boven