Living by the words of Bhagavan

Annamalai Swami (samengesteld door David Godman)

Dit boek heeft me diep geraakt. De toewijding en overgave waarmee Annamalai Swami zijn leven leefde in het bijzijn van Ramana Maharshi en het onvoorwaardelijke vertrouwen dat hij in de woorden van zijn meester had, is bijzonder inspirerend.

In onze tijd is het niet meer zo vanzelfsprekend je met hart en ziel over te geven aan een leraar, maar als de juiste leraar op je pad is verschenen kan ik je alleen maar aanraden dat toch te doen. In overgave kan het ego volledig verdwijnen en de realisatie van de meester aan jou worden doorgegeven. Daar waar er geen overgave plaatsvindt, blijft de identiteit bestaan.
Dit boek is een opening naar die laag van toewijding en vertrouwen die we veelal vergeten zijn. Deze laag weer openen is essentieel voor hen die het pad van bevrijding gaan. De wijsheid van Ramana is voelbaar in elke zin die door Annamalai uitgesproken wordt in dit boek. Annamalai wilde geen enkele eer voor zijn woorden en heeft David Godman dan ook gevraagd het boek pas na zijn dood uit te brengen.

Helaas is het boek zeer zeldzaam en bijna nergens verkrijgbaar. Soms nog via Amazon of tweedehands boekwinkeltjes, alleen zijn de prijzen dan vaak extreem.  Via de site van David Godman zelf is het boek nog wel verkrijgbaar en tegen de normale prijs.

Uitgeverij: Annamalai Swami Ashram | Paperback: 367 pagina's | Prijs: US$18,00

Scroll naar boven