Tripura Rahasya

de wijsheid van een godin

Dit is één van de weinige werken waarbij je stap voor stap meegenomen wordt in het zelfonderzoek op een gedegen en grondige wijze. Elke aanreiking in dit boek is er één van waarde en vraagt er om daadwerkelijk toegepast te worden en geïntegreerd in je leven.

Het is een zeer zuiver werk voor wie het pad van bevrijding gaat en is grotendeels geschreven in een dialoog vorm, wat het gemakkelijk maakt het te kunnen volgen. Het is één van de weinige werken die door Ramana Maharshi werd aangeraden om te lezen en te bestuderen.

Fragment uit het boek:

De wegen van maya, illusie, zijn ondoorgrondelijk. De mensen zouden de aan hen overgedragen waarheid wel willen realiseren, maar maya bemoeilijkt, ja, belet dit. Soms is dat aanleiding om de stralende edelsteen die ze in hun hand houden, weg te gooien alsof het een waardeloos kiezelsteentje is.

Bevrijding uit de greep van maya lukt alleen als we in volkomen liefdevolle overgave de Godin van Het Zelf aanbidden. De goddelijke genade schenkt ons dan onderscheidingsvermogen, inzicht en onvermoeibare ijver. Wij worden ons door eenpuntig streven bewust van de eenheid, wij kunnen ons daarin verankeren en uiteindelijk bevrijd worden.

Het boek is alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar.

ISBN Nederlandstalig: 9789069634333 | Uitgeverij: Altamira | Paperback: 196 pagina's

Scroll naar boven