Over Emilia

Waarom zou je een langere omweg dan nodig is maken als je tot bevrijding wilt komen?
Waarom zou je de mind meer voeden dan nodig is, als je weet dat 'al het voeden van de mind' uiteindelijk weer losgelaten moet worden?

Emilia als leraar

De pracht en kracht van Emilia als Leraar is dat ze - waar de zoeker ook is - de leerling met de kortst mogelijke omweg naar het Zelf brengt. Een omweg is soms nodig om de zoeker ruimte te geven, waarin het Zelf kan worden gevoeld. Voorbij de warboel van het denken. Voorbij de warboel van persoonlijke problemen.

Een ruimte waarin de vonk van datgene wat voorbij- en voorafgaat aan alles langzaam tot een brandend vuur kan worden. Een vuur van verlangen waarin alles gegeven wil worden om bevrijding te mogen ontvangen.

Zonder omwegen

Als het Zelf gevoeld en gezien is kan de omweg zo snel mogelijk verlaten worden. De liefde die Emilia is kan zoveel geven.

Voor mij is Emilia, zoals ook Buddha, Ramana, ….. een gat in de droom van de mind. Het is deze opening waar we 'gebruik' van mogen maken. We geven onszelf zoveel als we niet kijken naar de vorm Emilia, maar naar Dat waar de vorm in verschijnt.

Emilia weet ons op te pakken waar we ook zijn en ons zo direct mogelijk mee te nemen naar wat Geluk, Liefde, Vrede, het Zelf, de Bron is. In alle liefde en zonder oordeel. Hoe zou dat wat 'voorbij- en vooraf gaat aan alles' ooit een oordeel kunnen hebben? Ik hoop dat je je laat omarmen, dat je je laat oppakken en je met de kortst mogelijke omweg naar het Zelf laat leiden.

Schat aan wijsheid

Zoals de vorm Ramana in zijn jongere jaren door zijn volgelingen voorgelezen werd uit heilige geschriften, zodat hij daar later een volledige beschikking over leek te hebben op die momenten dat een specifieke zoeker daarmee ondersteund kon worden. Gelijk zo werd de vorm Emilia langs vele mogelijke vormen van persoonlijke ontwikkeling, zelfontwikkeling, training en zelfheling gebracht, maar ook langs alle wereldse geneugten, verleidingen en valkuilen. Zo kan ze nu haar leerlingen daar aanspreken en oppakken waar ze zijn. Altijd met als doel de leerling zo snel mogelijk naar het Zelf te leiden en daarbij geen onnodige nieuwe ballast te creëren.

Emilia neemt je mee daar waar je bent. Met een grote liefde die voelbaar is in de bijeenkomsten, een liefde die je voorbij het denken in het Hart brengt. Het Hart dat niet het persoonlijke hart is, maar het Hart van alles; het Zelf. Met een grote liefde die ook voelbaar is als ze aan je schudt, als ze je wereld op zijn grondvesten laat trillen en uit elkaar doet vallen.

Geen ego schuilplek

De vorm Emilia is gezegend met een grote scherpte en grote helderheid. Die vorm ziet meer dan ons soms lief is, wat het ego niet leuk vindt omdat het zich dan niet meer kan verschuilen. Het ego probeert je telkens weer voor de gek te houden, maar in Emilia's nabijheid zal het uiteindelijk moeten opgeven.

De vorm Emilia spoort ons aan onze verantwoordelijkheid te nemen en daarbij het ego in al zijn aspecten te zien en te doorgronden. Aldoor verder gaand en dieper kijkend. Daarbij geeft ze je heldere handvatten om dit werk op te pakken.

Het grote wonder zit niet in de gesproken woorden, het schudden, de scherpte, het begrip, de wijsheid, de teachings of de liefde voor elke leerling. Het zit in dat waarmee je bewust en misschien vaak ook onbewust in contact komt wanneer je je verbindt met de Leraar Emilia. In die verbinding wordt je ego afgeschaafd, gaat je hart-Hart open, wordt het Zelf stap voor stap bewust en wordt de Stilte in de chaos tastbaar en voelbaar.

Vuur van bevrijding

Het vuur voor bevrijding gaat in een steeds grotere eenvoud branden, al begrijp je daar misschien niets van en dat is ook niet te begrijpen. Ze begeleidt je - waar je ook bent - wanneer er in je hart een wil tot bevrijding leeft. Ik wou dat we in onze westerse wereld de schoonheid en liefde hiervan konden zien en voelen. Ik wou dat ik dat kon, elk uur, elke minuut, elke seconde. Vaak kijken we zo naar de buitenkant dat we de 'Liefde van de liefde' en het 'Hart van het hart' onmogelijk nog kunnen zien. En juist daar kan Emilia je oppakken en meenemen. Zo groot is die Liefde.

- Peter.......

Scroll naar boven