Pad van Zelfverwerkelijking met Emilia

Satsanggroep 'Pad van Zelfverwerkelijking'

Waar illusies zullen verdwijnen

Voor iedereen die het verlangen naar bevrijding in zich draagt en daarbij de behoefte heeft aan regelmatige ondersteuning is er de satsanggroep 'Pad van Zelfverwerkelijking'. Het is geen traject, waarbij je beter leert functioneren in je leven, of waarbij je problemen opgelost gaan worden. Het is een pad van inkeer en introspectie, waarbij de focus ligt op het Zelf, op dat wat vooraf gaat aan elke verschijningsvorm. Satsang is een manier om dit ware Zelf te leren kennen en daar te verblijven. Het is daar waar illusies verdwijnen, er een thuiskomen in Niets is en bevrijding kan plaatsvinden.

Impact en verdieping

Af en toe een losse Satsang of Retraite bijwonen heeft een totaal andere impact, dan dat je jezelf voor een langere periode steeds opnieuw laat spiegelen. De ervaring leert dat mensen na het bezoeken van een losse satsang of het bijwonen van een retraite al vaak binnen twee week weer opgeslokt zijn door het dagelijkse leven. Hierdoor kost het moeite weer terug te gaan naar de innerlijke stilte en helderheid die in satsang aanwezig was. Door jezelf regelmatig opnieuw in een setting van inkeer en hoger bewustzijn te plaatsen, zal je jezelf steeds beter leren verankeren in dat wat werkelijk is.

Voorbij inzicht

Het hebben van inzicht is nog niet hetzelfde als de uiteindelijke zelfverwerkelijking. In de satsanggroep gaat het dan ook om meer dan inzicht alleen. Emilia nodigt je uit ook het gebied voorbij de mentale kennis te verkennen en in jezelf te gaan herkennen. Bevrijding is namelijk voorbij hetgeen begrepen kan worden. Het is een totaal thuiskomen in de stilte... in dat wat altijd is... verlichting!

De Zelfverwerkelijking is pas volledig als daarbij ook de ego-structuur verdwenen is en er een einde aan het ikje gekomen is. Er heeft dan een samensmelting plaatsgevonden tussen de kenner, het kennen en het gekende.
Het samenzijn met Emilia, de Satsangs en het Zelfonderzoek leidt je enerzijds naar het herkennen van de waarheid in jezelf. Anderzijds zul je door middel van het zelf doen van oefeningen (sadhana’s) de lagen van illusie steeds verder afpellen, het ego leren doorzien en het hart van liefde verder openzetten.

Meedoen?

Je kunt meteen meedoen als je al bekend bent met de werkwijze van Emilia en eerder al satsangs of retraites van haar hebt bijgewoond. Ben je nog niet bekend met Emilia, dan raden we je aan eerst een Open Satsang of individuele sessie of retraiteprogramma bij haar te boeken en vandaaruit te ontdekken of deelname iets voor jou is.

Elke 3 weken een contactmoment

Voor iedereen die serieus is in het Zelfonderzoek biedt Emilia de mogelijkheid om deel te nemen aan de satsanggroep. In het programma is er ongeveer elke 3 weken een contactmoment. Je kunt zolang deelnemen als jij wilt, maar in elk geval voor de duur van een jaar.

Een gemiddeld jaar bestaat uit:

  • ca 14 satsangmiddagen
  • 1, 2 of 3 meerdaagse retraites naar keuze
  • 3 individuele sessies van een uur (indien je meer sessies wilt krijg je deze tegen gereduceerd tarief)
  • extra sadhana's, teachings en ondersteunende teksten die je kunt terugvinden in een map die je aan het begin van jouw deelname ontvangt

 

Inschrijven

Gedurende jouw deelname geeft Emilia intensieve ondersteuning en begeleiding.

De satsangmiddagen van het pad van Zelfverwerkelijking vinden vrijwel altijd op een zondag plaats in de stad Groningen. De meerdaagse retraites vinden plaats in Nieuw Allardsoog in Bakkeveen, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.

Inschrijven voor het Pad van Zelfverwerkelijking kan door het invullen van het aanmeldformulier of stuur een email naar Anita als je eerst nog praktische informatie nodig hebt.

  • Betaling kan per maand, per kwartaal of per jaar.
  • De data van alle satsangbijeenkomsten en de retraites vind je in de agenda.
  • De spelregels (praktische afspraken) kun je hier nalezen.

Noot:

Het Pad van Zelfverwerkelijking is een intens traject waar grote verschuivingen in bewustzijn kunnen plaatsvinden. We willen je dan ook vragen na te gaan of een van onderstaande punten bij jou van toepassing is. Neem in dat geval contact met ons op om te bekijken of deelname mogelijk is:

- Gebruik van alcohol of drugs
- Gebruik van medicijnen die het bewustzijn beïnvloeden
- Het hebben van psychotische belevingen of aanleg hiervoor

Scroll naar boven