Stilte Retraites met Emilia

Stilte Retraite met Emilia

De ontmoeting met het ware Zelf

Of je nu pas op je pad begonnen bent of al heel wat jaren meeloopt... een stilteretraite is zoveel meer dan alleen maar stil zijn.

Emilia laat je zien waar je nog vast zit en neemt je mee naar dat wat voorbij illusie is. Alles in de retraite is er op gericht je weer te laten herinneren wat je ten diepste al weet, want in werkelijkheid ben je al vrij. Het is enkel en alleen onze gehechtheid aan de wereld om ons heen en ons valse geloof in een 'ik-je' dat in de weg zit.

Ook als het 'ik-je' al doorzien is is het bijwonen van een retraite een zegen en soms zelfs een must. Hetgeen op inzichtsniveau gezien is heeft namelijk tijd nodig om dieper in te dalen, zodat het mentale weten voorbij gegaan kan worden en het zuivere weten in het hart overblijft. Inkeer en verstilling is in elke fase van het pad een verrijking.

De uitnodiging

Stilteretraites met Emilia zijn een uitnodiging om thuis te komen in het ware Zelf. De satsangs, de stilte en de rust geven je de gelegenheid diepgaand het innerlijk zelfonderzoek in te gaan en de illusies van de persoon te doorzien. De aanreikingen die Emilia in satsang geeft helpen je zichtbaar te krijgen wat over het hoofd gezien wordt en ondersteunen in het contact maken met het hoger weten in jezelf.

Stilte en inkeer

Er zijn meerdere satsangs over de dag verdeeld, waarin je welkom bent in gesprek te gaan met Emilia en jouw vragen te stellen of in de stilte mee te zakken. De andere programma-onderdelen vinden in stilte plaats.

Het ‘niet spreken’ zorgt er automatisch voor dat je in contact komt met de binnenwereld. Soms kan dat vredig en stil zijn en begin je te ontmoeten wat werkelijk is, maar soms ook komen er spoken en beren tevoorschijn en ontmoet je pijnlagen of weerstand. In het hogere bewustzijnsveld van de retraite kunnen deze lagen doorzien worden en kan het licht van bewustzijn er doorheen beginnen te schijnen.

Verder kennen de retraitedagen een afwisselend programma van ochtendoefeningen, satsang, meditatie en seva. Bij mooi weer kunnen sommige programma-onderdelen in de buitenlucht gehouden worden. Ook is er ruimte voor een wandeling in de natuur.

De locatie

Het centrum waar de retraite plaats vindt ligt midden in het natuurgebied de Friese Wouden, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. De uitgestrekte heidevelden, de omliggende bossen en de zorg van het team geven je de kans om helemaal in de stilte en bij het Zelf te blijven.

Om het optimale uit de retraite te halen, raden we je aan je telefoon thuis te laten.

Praktische informatie retraite:

Onder de blauwe knoppen tref je uitgebreidere informatie per retraite. Als het je allereerste keer is dat je een stilte retraite wilt bijwonen, is het raadzaam om vooraf een individuele afspraak met Emilia te boeken en/of een open Satsang te bezoeken.

Heb je aanvullende informatie nodig, stuur dan een email naar Anita of vul het contactformulier in.

Klik op één van de onderstaande data voor meer informatie.

Foto-impressie van de locatie

De afbeeldingen zijn afkomstig van de website van Nieuw Allardsoog

Scroll naar boven