Er is alleen maar Nu

Er is alleen maar Nu

Het leven is elk moment nieuw. Er is alleen maar Nu en in dit Nu liggen alle mogelijkheden open. Elke dag vraagt dan ook opnieuw om een helder kijken en een helder voelen wat er nodig is en wat er gedaan wil worden. Maar al te vaak hobbelen mensen op de automatische piloot door op de al ingeslagen weg; en worden er vanuit overtuigingen, aannames of gewoontes beslissingen genomen. Hiermee gooi je altijd meteen het veld van mogelijkheden dicht en maak je het te volgen traject moeilijker voor jezelf en voor anderen. Dit is een van de grote valkuilen van identificatie.

Een valkuil die vaak niet zichtbaar is, omdat iedereen het altijd zo doet. Er is echter ook een andere manier… en dat is naar elk moment kijken alsof je het voor het eerst ziet. In werkelijkheid is dit moment er ook voor het eerst. Je bedrijf, je werk, je gezin… ze zijn allemaal op elk moment nieuw, en het zijn alleen jouw herinneringen die maken dat je meent te weten hoe het is, wie ze zijn en meent te weten hoe je er mee om moet gaan. Ben je in staat om met een frisse blik naar dit moment te kijken? De herinneringen van hoe je het eens voor ogen had achterwege te laten? De herinneringen van dingen die in het verleden zijn voorgevallen los te laten? De aannames die je hebt gemaakt over wat je volgende stappen dienen te zijn weer door de war te gooien? Kortom alles wat deel is van de mind (denkgeest) te laten voor wat het is…?

Zoja, dan kom je automatisch in het Nu en openen zich spontaan nieuwe deuren, nieuwe mogelijkheden en kun je aspecten bij de mensen om je heen ontdekken die je voorheen niet zag. Op dat moment ben je beschikbaar voor het leven en kun je handelen vanuit voelen en innerlijk weten. Dit gegeven deel ik graag met jullie om een inkijkje te geven in hoe het werkt als je voorbij de identificatie bent. Het is dat wat de natuurlijke staat is en waarin enkel het moment Nu leidend is. Voor mij is er niets anders dan dat alles altijd nieuw is. Ieder moment toont zich in een bepaalde hoedanigheid en vandaaruit wordt een impuls tot actie gegeven of het blijft stil. Zo simpel is het... en meer is dan ook niet nodig.

– Emilia

Scroll naar boven